Skip to main content
/ Hovenier Heemskerk

Hovenier Heemskerk

Sinds 1987 zijn wij de specialist in de regio Heemskerk op het gebied van tuinontwerp, realisatie en onderhoud.

Bekijk onze projecten

Hoveniersbedrijf DAM TUINEN, voorheen Gerard Dam Hoveniers, is sinds 1987 een begrip in Heemskerk. Wij ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen. Van groot tot klein en voor elk gewenst budget. Of je nu op zoek bent naar een volledig nieuwe tuin of je je bestaande tuin een opfrisbeurt wilt geven, wij staan voor je klaar om je te helpen. Daarnaast bouwen wij veranda’s, schuren en tuinhuizen. Op deze pagina lees je meer over onze werkwijze en de tuinprojecten die wij eerder hebben gerealiseerd in Heemskerk.

Tuinontwerp in Heemskerk

Jouw nieuwe tuin begint met een te gek ontwerp

DAM TUINEN is gespecialiseerd in tuinontwerp. In Heemskerk hebben we al tal van tuinen mogen ontwerpen. Van de wijken Broekpolder en Waterakkers tot aan het rustieke Rendorppark. Daarbij denken wij altijd eerst mee in het concept. Vervolgens maken we dit concreet in de vorm van een vrijblijvende werktekening. Voor maximale visualisatie is het mogelijk om de werktekening volledig uit te werken tot een 2D of 3D tuinontwerp. Zo weet je exact wat je kunt verwachten en voorkom je verrassingen tijdens de realisatie.

Qua tuinstijlen kunnen we alle kanten op, van landelijk tot modern en van een stadstuin tot aan mediterraans. Benieuwd naar de ontwerpen die wij eerder hebben gerealiseerd? Bekijk dan de projecten, die we in Heemskerk hebben gerealiseerd, onderaan de pagina.

Direct contact opnemen
Vakmensen met tientallen jaren ervaring en hun roots in Heemskerk

De realisatie van jouw droomtuin

Bij DAM TUINEN gaan we de uitdaging graag aan. Met meer dan 30 jaar ervaring weten wij elk tuinontwerp te realiseren. Wij bestraten, voeren grond- en graafwerk uit, beplanten, maken vijvers, storten beton, bouwen vlonders en schuttingen en ga zo maar door. Dit doen wij in Heemskerk en omstreken. Logisch natuurlijk, aangezien Heemskerk onze thuisbasis is sinds 1987. Benieuwd of wij jouw tuinconcept ook kunnen realiseren? Neem vandaag nog contact met ons op!

Direct contact opnemen
Jouw droomtuin binnenkort werkelijkheid?

Neem vandaag nog contact met ons op

Kan jouw tuin wel een stevige metamorfose gebruiken? Of heb je jouw droomtuin allang uitgedacht en ben je op zoek naar een partij die met je meedenkt en vervolgens alles realiseert? Dan ben je bij DAM TUINEN aan het juiste adres. We zijn benieuwd naar jouw wensen en ideeën. Neem vandaag nog contact met ons op.

Direct contact opnemen

Interesse? Vraag direct een offerte aan voor jouw project

Dit zeggen onze fans

Veelgestelde vragen

Wat is jullie werkgebied?

Wij zijn gevestigd in Heemskerk, uiteraard is ons werkgebied een stuk groter. Wij houden grofweg altijd de driehoek Bergen – Amsterdam – Aerdenhout aan. Heb je een mooi project dat zich buiten deze driehoek bevindt? Geen probleem! Neem in dat geval vooral contact met ons op.

Wat is jullie werkwijze?

Elke traject start bij ons met een intake gesprek. Tijdens de intake nemen we alle wensen door. Vervolgens maken we een vrijblijvende werktekening zodat het concept concreter wordt. Optioneel kunnen we de werktekening naar een volgend niveau brengen en volledig uitwerken in een 2D of 3D model (daar lees je op deze pagina meer over).

Zodra de schets, of het uitgewerkte 2D/3D ontwerp, definitief is stellen wij een offerte op voor de complete realisatie ervan. Goed om te weten is dat wij alles van A tot Z op kunnen pakken. Van bestraten, grond- en graafwerkzaamheden tot beplanting, het storten van beton, het bouwen van vlonders/schuttingen en ga zo maar door. En dit alles door ons eigen team met vaste krachten die volledig op elkaar zijn ingespeeld.

Na akkoord op de offerte plannen wij de realisatie in en voeren alles volgens plan uit. Wil je dat we de tuin daarna ook onderhouden? Dan is dat geen probleem. Dit kan zowel op afspraak als periodiek op contractbasis.

Ik weet precies wat ik wil, kunnen jullie enkel de realisatie doen?

Bij het renoveren of opnieuw aanleggen van een tuin komt veel kijken. Een conceptueel idee is de eerste stap. Maar het gedetailleerd uitwerken richting een bruikbaar ontwerp tijdens de realisatie is een tweede. Doordat wij sinds 1987 ervaring hebben opgedaan in het ontwerpen en realiseren van tuinconcepten, weten wij exact wat de mogelijke valkuilen zijn bij elk type tuin. Die kennis gebruiken we graag voor het omturnen van jouw concept naar een bruikbaar tuinontwerp. En vanzelfsprekend: hoe meer voorwerk er reeds gedaan is, hoe minder tijd wij hoeven te besteden in het optimaliseren van een tuinontwerp.

Hebben jullie een eigen team of werken jullie met ZZP'ers?

DAM TUINEN, voorheen Gerard Dam Hoveniers, is sinds 1987 uitgegroeid tot een bekend bedrijf in de IJmond. Wij hebben een vast team van 16 medewerkers en een eigen ontwerpafdeling. Ons team is volledig op elkaar ingespeeld waardoor wij keer op keer de beoogde kwaliteit kunnen garanderen.

Hoe lang bestaat DAM TUINEN al?

DAM TUINEN was voorheen bekend onder de naam Gerard Dam Hoveniers. Dit bedrijf is opgericht in 1987. In 2021 heeft zoon Levi het stokje overgenomen van vader Gerard. Vervolgens is er druk gewerkt aan de merkidentiteit van het bedrijf en is er in 2023 voor gekozen om voortaan onder de naam DAM TUINEN verder te gaan. Een nieuwe merkidentiteit, maar nog steeds de kwaliteit die iedereen gewend is van Gerard Dam Hoveniers.

Benieuwd naar de historie achter het bedrijf? Je leest er meer over op deze pagina.