Skip to main content
/ Ontwerp

Tuinontwerp

Tuinarchitectuur op maat

Je hebt vast al ergens inspiratie opgedaan voor jouw nieuwe tuin, maar hoe nu verder? Waar komen de terrassen? En welke sfeer moet de tuin uitstralen? Wij helpen jou graag verder en geven je advies op het gebied van tuinontwerp en werkvoorbereiding.

Wij bieden dit op twee manieren aan:

Offerte aanvragen?

Klaar voor een volledige make-over van jouw tuin? Vraag vandaag nog een offerte aan via dit formulier.

De basis

Vrijblijvende werktekening

 • Een vereenvoudigde weergave van jouw nieuwe tuin
 • Minimale vereiste die gebruikt zal worden tijdens de realisatie
 • Zwart-wit in 2D
 • Vereist: je hebt al een idee over de indeling van de tuin
 • Vereist: je doet zelf onderzoek naar te gebruiken materialen
Alle details in beeld

Volledig tuinontwerp

 • Een volledig tuinontwerp ontwikkeld door een tuin- en landschapsontwerper
 • Wij geven een creatieve invulling aan de ruimtelijke indeling van jouw tuin
 • Wij ontwikkelen een materialenvoorstel
 • Inclusief uitvoeringstekening, beplantingsplan én verlichtingsplan
 • Uitgewerkt in 2D of 3D
 • Voor deze dienst rekenen wij een vergoeding

Stap voor stap naar het ontwerp van jouw droomtuin

Direct contact opnemen

1. Kennismaking

We starten met een kennismaking bij ons op kantoor of bij jou op locatie. Samen nemen we alle wensen door.

2. Presentatie ontwerp

We gaan aan de slag met het ontwikkelen van het tuinontwerp en presenteren deze aan je. Uiteraard is er ruimte voor feedback en iteraties.

3. Offerte en uitvoeringstekening

Is het ontwerp definitief? Dan werken we een offerte uit voor de realisatie. Na akkoord ontwikkelen we de uitvoeringstekening met alle technische details.

4. Beplanting- en verlichtingsplan

Voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan met het realiseren van jouw nieuwe droomtuin ontwikkelen we een beplanting- en verlichtingsplan.

5. Inplannen van startdatum

Samen met jou plannen we de startdatum in voor de realisatie van jouw tuinproject. We kopen alle materialen in en zo zorgen we ervoor dat de werkvoorbereiding optimaal verloopt.

6. Begeleiden tijdens uitvoering

Tijdens de realisatie zorgen we ervoor dat het ontwerp volledig wordt uitgevoerd zoals besproken. De ontwerper zelf stemt continu details af met de uitvoerders.

Jouw droomtuin binnenkort werkelijkheid?

Neem vandaag nog contact met ons op

Kan jouw tuin wel een stevige metamorfose gebruiken? Of heb je jouw droomtuin allang uitgedacht en ben je op zoek naar een partij die met je meedenkt en vervolgens alles realiseert? Dan ben je bij DAM TUINEN aan het juiste adres. We zijn benieuwd naar jouw wensen en ideeën. Neem vandaag nog contact met ons op.

Direct contact opnemen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een 2D en 3D ontwerp?

Een 2D ontwerp bekijk je min of meer van bovenaf. De focus bij een 2D ontwerp ligt dan ook op de indeling van jouw toekomstige tuin. Wil je echt de sfeer proeven? Dan kunnen wij het 2D ontwerp omzetten in een 3D ontwerp. Zodra het model is ontwikkeld, is het mogelijk om vanaf tal van punten jouw nieuwe tuin te bekijken. Op die manier krijg je een nog concreter beeld van het mogelijke eindresultaat.

Wat kost een volledig tuinontwerp in 2D of 3D?

In tegenstelling tot een vrijblijvende werktekening vragen wij voor het ontwikkelen van een 2D of 3D ontwerp een vergoeding. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van de tuingrootte en jouw wensen qua invulling. Hoe groter de oppervlakte en hoe hoger het detailniveau, hoe langer wij bezig zijn met het uitwerken van het ontwerp.

Wat als het ontwerp mij niet direct aanspreekt?

Het creëren van jouw droomontwerp is een iteratief proces. We beginnen met het neerzetten van een basisontwerp. Hierin zijn jouw wensen verwerkt, gecombineerd met onze visie en expertise. Samen verfijnen we het ontwerp totdat het volledig naar wens is en we door kunnen pakken met de realisatie.

Kan ik ook alleen het ontwerp aankopen en de tuinaanleg vervolgens zelf doen?

Onze tuinontwerpers en uitvoerders zijn, door een jarenlange samenwerking, volledig op elkaar ingespeeld. Wil je jouw ontwerp om laten zetten in een daadwerkelijke tuin? Dan is het het meest efficiënt om de uitvoering ook bij DAM TUINEN neer te leggen. Zo verzeker je je ervan dat de kleinste details uit het ontwerp ook terug komen in het uiteindelijke eindresultaat. Uiteraard ben je dit niet verplicht.