Skip to main content
/ Realisatie

Realisatie

Ontzorgen tot in de puntjes

Doordat wij al meer dan 30 jaar ervaring hebben in het aanleggen van tuinen is geen uitdaging voor ons te gek. Zo leggen wij bestratingen aan, voeren wij grond- en graafwerk uit, realiseren wij beplantingen, maken wij vijvers, storten we beton, bouwen wij vlonders en schuttingen en doen wij nog veel meer.

De grote kracht van ons bedrijf is dat wij alles in huis hebben. De volledige tuinverbouwing wordt door ons begeleid en overal hebben wij het materieel en de mensen voor. Neem gerust een kijkje tussen onze projecten en daag ons uit. We komen graag langs voor een kop koffie en het bespreken van jouw wensen.

Offerte aanvragen?

Klaar voor een volledige make-over van jouw tuin? Vraag vandaag nog een offerte aan via dit formulier.

In 3 stappen naar jouw droomtuin

Intake op locatie

#1 Jouw wensen en eisen op een rijtje

Uiteraard zijn we benieuwd naar jouw wensen en ideeën bij de nieuwe tuin. Heb je al nagedacht over de indeling? Over materialen? Beplanting? Misschien verlichting? En hoe ga je de tuin exact gebruiken? Heb je bijvoorbeeld ook de wens om nog lekker van de tuin kunnen genieten in het najaar? Samen kijken we naar jouw wensen en geven wij onze visie voor een zo mooi en passend mogelijk eindresultaat.

De kennismaking kan bij ons in Heemskerk plaatsvinden, maar liever komen we bij jou op de koffie. Dan hebben we namelijk een nog concreter beeld van de tuin en alle mogelijkheden.

Alle wensen in een overzichtelijke offerte

#2 Doornemen offerte bij ons op kantoor

Voor het opbouwen van een offerte is er een ontwerp nodig. Dit ontwerp heb je zelf gemaakt (of laten maken) of hebben wij voor je mogen ontwikkelen. Wij hebben nagedacht over alle benodigde materialen en de bijbehorende investering op papier gezet. Vervolgens kom je bij ons op kantoor langs voor het doornemen van de offerte en geven wij uitgebreide toelichting op de opbouw ervan.

Het neerzetten van jouw droomtuin is een iteratief proces. Afhankelijk van jouw wensen en feedback passen we waar nodig de offerte aan om zo tot een definitieve versie te komen.

Ervaren vakmensen met tientallen jaren ervaring gaan voor jou aan de slag

#3 De realisatie van jouw droomtuin

Ben je akkoord met de offerte? Dan bestellen wij alle benodigde materialen en plannen wij de werkzaamheden in. Op de afgesproken dag starten wij met het project. Eén van onze medewerkers dient als projectleider en is jouw aanspreekpunt tijdens de uitvoering. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door ons eigen team van vakmensen die volledig op elkaar zijn ingespeeld.

Is er tussentijds afstemming nodig dan trekken we op tijd aan de bel. Het team van DAM TUINEN werkt secuur en netjes voor het best mogelijke eindresultaat. Nog niet overtuigd? Neem hieronder een kijkje bij een aantal recente projecten die we hebben opgeleverd.

Jouw droomtuin binnenkort werkelijkheid?

Neem vandaag nog contact met ons op

Kan jouw tuin wel een stevige metamorfose gebruiken? Of heb je jouw droomtuin allang uitgedacht en ben je op zoek naar een partij die met je meedenkt en vervolgens alles realiseert? Dan ben je bij DAM TUINEN aan het juiste adres. We zijn benieuwd naar jouw wensen en ideeën. Neem vandaag nog contact met ons op.

Direct contact opnemen

Veelgestelde vragen

Wat is jullie werkgebied?

Wij zijn gevestigd in Heemskerk, uiteraard is ons werkgebied een stuk groter en werken wij geregeld in Beverwijk, Castricum en omstreken. Wij houden grofweg altijd de driehoek Bergen – Amsterdam – Aerdenhout aan. Heb je een mooi project dat zich buiten deze driehoek bevindt? Geen probleem! Neem in dat geval vooral contact met ons op.

Wat is jullie werkwijze?

Elke traject start bij ons met een intake gesprek. Tijdens de intake nemen we alle wensen door. Vervolgens maken we een vrijblijvende tuinschets zodat het concept concreter wordt. Optioneel kunnen we het tuinschets naar een volgend niveau brengen en volledig uitwerken in een 2D of 3D model (daar lees je op deze pagina meer over).

Zodra de schets, of het uitgewerkte 2D/3D ontwerp, definitief is stellen wij een offerte op voor de complete realisatie ervan. Goed om te weten is dat wij alles van A tot Z op kunnen pakken. Van bestraten, grond- en graafwerkzaamheden tot beplanting, het storten van beton, het bouwen van vlonders/schuttingen en ga zo maar door. En dit alles door ons eigen team met vaste krachten die volledig op elkaar zijn ingespeeld.

Na akkoord op de offerte plannen wij de realisatie in en voeren alles volgens plan uit. Wil je dat we de tuin daarna ook onderhouden? Dan is dat geen probleem. Dit kan zowel op afspraak als periodiek op contractbasis.

Ik weet precies wat ik wil, kunnen jullie enkel de realisatie doen?

Bij het renoveren of opnieuw aanleggen van een tuin komt veel kijken. Een conceptueel idee is de eerste stap. Maar het gedetailleerd uitwerken richting een bruikbaar ontwerp tijdens de realisatie is een tweede. Doordat wij sinds 1987 ervaring hebben opgedaan in het ontwerpen en realiseren van tuinconcepten, weten wij exact wat de mogelijke valkuilen zijn bij elk type tuin. Die kennis gebruiken we graag voor het omturnen van jouw concept naar een bruikbaar tuinontwerp. En vanzelfsprekend: hoe meer voorwerk er reeds gedaan is, hoe minder tijd wij hoeven te besteden in het optimaliseren van een tuinontwerp.

Hebben jullie een eigen team of werken jullie met ZZP'ers?

DAM TUINEN, voorheen Gerard Dam Hoveniers, is sinds 1987 uitgegroeid tot een bekend bedrijf in de IJmond. Wij hebben een vast team van 16 medewerkers en een eigen ontwerpafdeling. Ons team is volledig op elkaar ingespeeld waardoor wij keer op keer de beoogde kwaliteit kunnen garanderen.

Hoe lang bestaat DAM TUINEN al?

DAM TUINEN was voorheen bekend onder de naam Gerard Dam Hoveniers. Dit bedrijf is opgericht in 1987. In 2021 heeft zoon Levi het stokje overgenomen van vader Gerard. Vervolgens is er druk gewerkt aan de merkidentiteit van het bedrijf en is er in 2023 voor gekozen om voortaan onder de naam DAM TUINEN verder te gaan. Een nieuwe merkidentiteit, maar nog steeds de kwaliteit die iedereen gewend is van Gerard Dam Hoveniers.

Benieuwd naar de historie achter het bedrijf? Je leest er meer over op deze pagina.