Skip to main content
/ Hovenier Castricum

Hovenier Castricum

Sinds 1987 zijn wij de specialist in de regio Castricum op het gebied van tuinontwerp, realisatie en onderhoud.

Bekijk onze projecten

Stel je eens voor: je eigen groene oase, een plek waar je je elke dag volledig kunt ontspannen en waar je hart sneller van gaat kloppen. Dát is waar DAM TUINEN, voorheen bekend als Gerard Dam Hoveniers, al meer dan 30 jaar voor staat in Castricum en omstreken. Van weelderige tuinen tot gezellige stadstuinen, wij maken van elk project iets bijzonders. Of je nu een grootschalige metamorfose van je tuin wilt of alleen wat subtiele veranderingen, wij hebben de groene vingers om het waar te maken.

En wist je dat we naast prachtige tuinontwerpen ook de mooiste veranda’s, schuren en buitenverblijven op maat bouwen? Zo wordt jouw tuin een verlengstuk van je huis en kun je optimaal genieten van het buitenleven. Benieuwd naar onze creaties? Neem een kijkje bij de projecten die we eerder hebben gerealiseerd in Castricum en omgeving.

Tuinontwerp in Castricum

Jouw nieuwe tuin begint met een te gek ontwerp

Wij ontwerpen de mooiste tuinontwerpen in Castricum en omgeving. Van de Molendijk tot aan Bakkum en van Albert's Hoeve tot aan Limmen. Maar het begint allemaal met een goed concept, waar we graag over meedenken. We maken een vrijblijvende werktekening die we vervolgens optioneel omzetten in een 2D of 3D tuinontwerp. Zo ben je verzekerd van een tuin die aan al je wensen voldoet. En ja, we kunnen alle kanten op, van landelijk tot modern en van stadse tot mediterrane tuinen.

Benieuwd naar onze eerdere projecten in Castricum en omgeving? Bekijk ze onderaan deze pagina en laat je inspireren! Want jouw droomtuin, die gaan we samen realiseren!

Direct contact opnemen
Vakmensen met tientallen jaren ervaring

De realisatie van jouw droomtuin

Laat DAM TUINEN jouw tuin tot leven brengen! Met meer dan 30 jaar ervaring zijn wij de experts in het realiseren van prachtige tuinontwerpen. Of je nu op zoek bent naar bestrating, beplanting, vijveraanleg of zelfs een volledig buitenverblijf, wij draaien onze hand er niet voor om. Gevestigd in Heemskerk, bedienen wij heel Castricum en omstreken. Dus waar wacht je nog op? Laat ons je tuindromen waarmaken en neem vandaag nog contact met ons op.

Direct contact opnemen
Jouw droomtuin binnenkort werkelijkheid?

Neem vandaag nog contact met ons op

Kan jouw tuin wel een stevige metamorfose gebruiken? Of heb je jouw droomtuin allang uitgedacht en ben je op zoek naar een partij die met je meedenkt en vervolgens alles realiseert? Dan ben je bij DAM TUINEN aan het juiste adres. We zijn benieuwd naar jouw wensen en ideeën. Neem vandaag nog contact met ons op.

Direct contact opnemen

Interesse? Vraag direct een offerte aan voor jouw project

Dit zeggen onze fans

Veelgestelde vragen

Wat is jullie werkgebied?

Wij zijn gevestigd in Heemskerk, uiteraard is ons werkgebied een stuk groter. Wij houden grofweg altijd de driehoek Bergen – Amsterdam – Aerdenhout aan. Heb je een mooi project dat zich buiten deze driehoek bevindt? Geen probleem! Neem in dat geval vooral contact met ons op.

Wat is jullie werkwijze?

Elke traject start bij ons met een intake gesprek. Tijdens de intake nemen we alle wensen door. Vervolgens maken we een vrijblijvende werktekening zodat het concept concreter wordt. Optioneel kunnen we de werktekening naar een volgend niveau brengen en volledig uitwerken in een 2D of 3D model (daar lees je op deze pagina meer over).

Zodra de schets, of het uitgewerkte 2D/3D ontwerp, definitief is stellen wij een offerte op voor de complete realisatie ervan. Goed om te weten is dat wij alles van A tot Z op kunnen pakken. Van bestraten, grond- en graafwerkzaamheden tot beplanting, het storten van beton, het bouwen van vlonders/schuttingen en ga zo maar door. En dit alles door ons eigen team met vaste krachten die volledig op elkaar zijn ingespeeld.

Na akkoord op de offerte plannen wij de realisatie in en voeren alles volgens plan uit. Wil je dat we de tuin daarna ook onderhouden? Dan is dat geen probleem. Dit kan zowel op afspraak als periodiek op contractbasis.

Ik weet precies wat ik wil, kunnen jullie enkel de realisatie doen?

Bij het renoveren of opnieuw aanleggen van een tuin komt veel kijken. Een conceptueel idee is de eerste stap. Maar het gedetailleerd uitwerken richting een bruikbaar ontwerp tijdens de realisatie is een tweede. Doordat wij sinds 1987 ervaring hebben opgedaan in het ontwerpen en realiseren van tuinconcepten, weten wij exact wat de mogelijke valkuilen zijn bij elk type tuin. Die kennis gebruiken we graag voor het omturnen van jouw concept naar een bruikbaar tuinontwerp. En vanzelfsprekend: hoe meer voorwerk er reeds gedaan is, hoe minder tijd wij hoeven te besteden in het optimaliseren van een tuinontwerp.

Hebben jullie een eigen team of werken jullie met ZZP'ers?

DAM TUINEN, voorheen Gerard Dam Hoveniers, is sinds 1987 uitgegroeid tot een bekend bedrijf in de IJmond. Wij hebben een vast team van 16 medewerkers en een eigen ontwerpafdeling. Ons team is volledig op elkaar ingespeeld waardoor wij keer op keer de beoogde kwaliteit kunnen garanderen.

Hoe lang bestaat DAM TUINEN al?

DAM TUINEN was voorheen bekend onder de naam Gerard Dam Hoveniers. Dit bedrijf is opgericht in 1987. In 2021 heeft zoon Levi het stokje overgenomen van vader Gerard. Vervolgens is er druk gewerkt aan de merkidentiteit van het bedrijf en is er in 2023 voor gekozen om voortaan onder de naam DAM TUINEN verder te gaan. Een nieuwe merkidentiteit, maar nog steeds de kwaliteit die iedereen gewend is van Gerard Dam Hoveniers.

Benieuwd naar de historie achter het bedrijf? Je leest er meer over op deze pagina.